Un elev ajuns în Franța critică dur școala românească


Flavius Pascan

Flavius Pascan, foto: LaDepeche.fr

 

Flavius ​​Pascan are 16 ani, a venit din România cu părinții săi în iulie 2016, și este un model de integrare, scrie presa franceză. Este fluent în franceză, visează să devină cetățean francez și să se alăture armatei ca pilot de luptă.


Liceanul român este al doilea în ierarhia liceului Barral, opțiunea Predarea Apărării. Dacă accentul său este ușor de identificat, este greu de crezut că el a sosit în Franța, abia după un an și jumătate, pentru că se exprimă fără prea multe dificultăți și fără a face prea multe greșeli! scriu jurnaliștii. Asta deși Flavius a recunoscut, cu regret că: "Nu, încă nu vorbesc destul de bine".

 

Băiatul a venit la Castres în iulie 2016, deoarece mamei lui i s-a oferit un post ca medic generalist. "Cred că pentru mine este un lucru bun, că am mai multe oportunități. Sistemul românesc nu este bun pentru tineri, este mult mai probabil să reușesc în Franța " speră adolescentul.

 

Înainte de a se gândi la viitorul său în Franța, Flavius ​​a trebuit să rezolve mai întâi o problemă majoră: limba!

 

"În România, am luat lecții de franceză, dar asta nu m-a interesat prea mult", își amintește tânărul. "Am început cu adevărat să învăț când am decis să venim aici. De asemenea, am luat lecții private de istorie și geografie, pentru că nu știam prea multe despre istoria Franței. Și bineînțeles, ore de franceză", își amintește el.

 

Astăzi, viitorul îl vede în Franța. "Sunt încă român, dar locuiesc în Franța, acum este țara mea! Când împlinesc 18 ani, vreau să devin francez și mai târziu să devin pilot de luptă în armată. "


"Ceea ce îmi place în Franța este că oamenii sunt drăguți, zâmbesc, salută ... În Franța, oamenii sunt deschisi", a spus surprins tânărul român. "Sincer, sunt fericit că am venit în Franța, sistemul educațional este bun, suntem mai bine supravegheați decât în ​​România. Îmi va aduce lucruri bune, în antrenamentul meu, în viața mea, în tot.", a concluzionat Flavius în interviul acordat presei franceze.

 
Adaugata pe : 13 Decembrie 2017.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >
Citeşte şi...


Putin interzice # România

Putin interzice # România

Rușii au interzis #România după ce au tradus din română în engleză cuvântul PUȚIN, aluzie la numele preşedintelui Vladimir Putin, care înseamnă mic, neînsemnat, redus.