Cum a făcut Vlad Diaconu primul milion de dolari


masina de lux

Acest Mercedes-Benz GL450 este doar unul dintre autoturismele cu care Vlad Diaconu i-a înșelat pe oameni
 

 vlad diaconuVlad Diaconu a fost condamnat la 29 de luni de închisoare pentru participarea într-o schemă internațională care a implicat distribuirea în mediul online a sute de reclame frauduloase pe diferite site-uri. Potrivit procurorilor americani, prejudiciul se ridică la aproape 900 de mii de dolari, iar sute de americani au fost induși în eroare și mințiți că pot achiziționa diverse mașini care nu erau efectiv disponibile pentru cumpărare.

 
Anunțul condamnării a fost făcut de către adjunctul procurorului general din statul american Tennessee,  John P. Cronan, care a declarat presei că inculpatul se numește Vlad Diaconu, în vârstă de 37 de ani originar din București, România.

 

Potrivit autorităților, în fața instanței de judecată Diaconu și-a recunoscut vina și a descris detaliat modul în care era organizată frauda. Astfel, mai multe fotografii cu mașini luxuase erau postate în mod fraudulos pe conturi de eBay. Atunci când victimele și-au exprimat interesul pentru achiziționarea unuia dintre vehicule, infractorii le-au cerut o garanție de vânzare a produsului. Fără a ști că urmează a fi înșelate, mai multe persoane au făcut plățile cu bună credință. Conturile bancare indicate de infractori au fost deschise de Diaconu care s-a folosit de identități false și documente frauduloase, inclusiv pașapoarte contrafăcute. Banii trimiși în aceste conturi erau imediat virați în alte conturi bancare deschise în Europa.

 

Procurorii au reușit să identifice doar douăsprezece victime care au trimis aproximativ 185.000 de dolari în conturile deschise de Diaconu. Alte 35 de victime au trimis aproximativ 688.000 de dolari.

 
Adaugata pe : 12 Decembrie 2017.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >