Obligațiuni de stat românești de 70 de milioane de euro, în trenul Zurich - Milano


obligatiuni confiscate


Presa din Italia relatează despre o captură impresionantă a vameșilor italieni. Un bărbat de cetățenie italiană s-a urcat, vinerea trecută, în trenul din gara Zurich cu destinația Milano.

 

Bagajul voluminos și comportamentul suspect le-a dat de bănuit polițiștilor de frontieră din Italia care au hotărât să îi percheziționeze bagajele. Asupra sa au fost găsite obligațiuni de stat românești în valoare de 69.756.565,00 euro, nedeclarate la frontieră, 7 telefoane Iphone 8 și două tablete Samsung galaxy A.

 

Bărbatul a fost reținut, iar titlurile de stat au fost confiscate.

 

obligatiuni de stat confiscate

 

”Titlurile de stat, intitulate şi obţiuni de stat, sunt instrumente financiare emise de statul român care atestă datoria publică a entităţii emitente (în cazul nostru Ministerul Finanţelor). Puţin mai direct, cu ajutorul titlurilor de stat poţi cumpăra datoria statului român, iar după finalizarea termenului tu primeşti o dobândă.” explică Laurențiu Mihai, specialist în educație financiară.

 

”Banca Naţională a României, în calitate de agent al Ministerului Finanţelor Publice, administrează piaţa primară şi piaţa secundară interbancară a titlurilor de stat emise în formă dematerializată, în lei şi în valută, pe piaţa internă. În această calitate, BNR organizează şi conduce activitatea de plasare a emisiunilor de titluri de stat şi stabileşte regulile privind organizarea şi funcţionarea pieţei secundare a titlurilor de stat. De asemenea, BNR acţionează ca depozitar unic, prin intermediul Sistemului SaFIR, pentru toate emisiunile de titluri de stat emise în formă dematerializată.” se arată pe site-ul oficial al Băncii Naționale a României.
Adaugata pe : 30 Noiembrie 2017.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >