290 de români au primit cetățenie irlandeză


depunere juramant cetatenie irlandeza

 

O ceremonie specială a fost organizată luni de către autoritățile irlandeze când nu mai puțin de 3200 de persoane rezidente în Irlanda au primit cetățenia. Printre aceștia s-au regăsit și 290 de români.

 

Lulius Hegedus, originar din România

Lulius Hegedus, originar din România

 

Potrivit presei locale în ultimii ani, cei mai mulți cetățeni proveniți din Europa Centrală și de Est sunt polonezii, urmați îndeaproape de români.

 

Sara Carolina Aflat, originară din România

Sara Carolina Aflat, originară din România

 

Prezent la ceremonie, Bryan McMahon, magistrat la Înalta Curte de Casație le-a cerut noilor cetățeni să dea dovadă de toleranță și înțelegere față de noua lor casă adoptivă.

 

"Aduceți cu dumneavoastră melodiile, muzica și poveștile voastre. Într-o zi copiii voștri dar și copiii copiilor voștri vă vor întreba despre bunicii lor și vă vor întreba despre vechea lor țară natală. Nu le refuzați această moștenire. Gândiți-vă că și noi, la rândul nostru am fost o țară de imigranți. Înțelegem emigrarea. Înțelegem prețul imigranților."

 

Un alt aspect remarcat de către oficialii irlandezi este numărul tot mai mare de cetățeni britanici care au început să solicite cetățenia irlandeză în ultimul an. Astfel, numai puțin de 234 de britanici au solicitat și primit cetățenia irlandeză. Acest lucru este explicat în contextul Brexitului.

 
Adaugata pe : 29 Noiembrie 2017.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >