Părinții Marcelei Topor, pe prima pagină în El Mundo


parintii Marcelei Topor

Andrei și Lenuța, părinții Marcelei Topor

 

Jurnaliștii de la El Mundo au fost în casa familiei Topor, chiar în ziua de Sfântul Dumitru, conduși de o jurnalistă locală. Spaniolii au încercat să afle cât mai multe despre prima doamnă a Catalunyei, despre trecutul ei și relația cu Carles, cât și opinia părinților despre criza prin care trece Spania, criză provocată chiar de ginerele lor.

 

Andrei Topor

Andrei Topor

 

Astfel, jurnaliștii au aflat despre Marcela că a urmat cursurile liceului Mihail Kogălniceanu din Vaslui și Facultatea de Litere de la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași. Era  pasionată de teatru și a intrat în trupa Teatrului Ludic cu care a mers în multe turnee internaționale. Așa l-a cunoscut pe viitorul soț, când era cu trupa în Girona, iar Carles Puigdemont era, pe atunci, șeful Casei de Cultură din Girona.

 

Lenuta Topor

Lenuța Topor

 

Dragostea lor a rezistat chiar și la distanță, spun Lenuța și Andrei, părinții Marcelei: ”vorbeau des la telefon, uneori chiar și cinci ore pe zi.” După terminarea Facultății, Carles a venit în România și a cerut-o pe Marcela de soție. La scurt timp au făcut nunta în Catalunya și apoi în România, într-un local din Iași.

 

Marcela Topor si Carles Puigdemont

Marcela Topor și Carles Puigdemont

 

Jurnaliștii i-au iscodit pe părinți și despre pasiunea ocultă a Marcelei despre care a scris în repetate rânduri presa din Spania și chiar a fost numită: ”vrăjitoarea lui Puigdemont”. Mama ei, Lenuța a recunoscut că Marcela merge des la vrăjitoare încă de când era adolescentă: ”A mers la vrăjitoare când a dat la Facultate, când l-a cunoscut pe Carles și le-a spus că e îndrăgostită și vrea să se mărite cu el... A fost și când l-au numit pe Carles președinte.”

 

Părinții Marcelei le-au spus jurnaliștilor spanioli că fata lor le-a interzis să stea de vorbă cu presa din România, pentru că le vor răstălmăci cuvintele. Andrei și Lenuța s-au arătat foarte îngrijorați de criza din Spania, mai ales după ce ginerele lor, a declarat independența Regiunii. Le-au spus jurnaliștilor că se tem chiar de un război civil!

 

Marcela Topor si Carles Puigdemont

Marcela Topor și Carles Puigdemont la Parlament, în ziua votului

 

Socrii lui Puigdemont sunt speriați de ceea ce se va întâmpla cu fata lor și spun că și înainte de această criză, Marcela s-ar fi plâns că ea și soțul ei sunt urmăriți în permanență de poliția secretă spaniolă și le sunt ascultate convorbirile. Vara trecută, când a fost în vizită la sora ei din Anglia, Marcela le-a spus părinților că erau mai bine de 10 agenți de la poliția statală pe urmele ei.

 

Carles Puigdemont a fost demis de premierul Rajoy în ziua în care Parlamentul Catalan a votat pentru Independența Regiunii.
Adaugata pe : 29 Octombrie 2017.


← Înapoi
*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >Ce ne-au spus altii ...
1 comentariu

De la : COZIA

30 Octombrie 2017

" am citit articolul si m a dezgustat. nu ma intereseaza marcela, fie ea romanca, sotie, prima doamna a catalanilor, pe puigdemont il urasc fiindca suntem in secolul 21 si el cheltuie banii publici pentru propaganda comunista, peste 1900 fimre au plecat si pe el il muncesc plimbarile, clantaneala specifica in a tine prizonieri oamenic ar enu se informeaza si cred ce pica... nu munceste in folosul comunitatii, dimpotriva, serveste interesele unui grup mafiot numit pujol si restul... iar parintii marcelei au aratat cum sunt, e treaba lor, chestia e ca m a enervat afirmatia lor cum ca romanii din cataluña sunt cu independenta plus imbecilitatea cu, vai razboi civil, atentie nu i fac imbecili... se pierde timpul cu o ideologie primitiva care profita de problemele oamenilor ca s ai indoctrineze si sa i subjuge, eu asa vad treaba, este chiar halucinant is m am plictisit, imi vine sa vomit doar vazand si auzind ce fac asa zisii independentisti, madama aia cu parul nespalat si tricou de o sapatamana pe ea, scoatete ghearele si clameaza dreptate pentru saraci, ce sa ti spun, asa avm si noi in tara destule jupanese comuniste cu diferenta ca le plac totusi sa arate ca la balci, cu bijuterii si kg de machiaje ca de rest ne ocuapm noi, munca, impozite...aia e, iar jurnalistilor spanioli le dau nota 10, jurnalistii romani sa invete de la ei, cum sa scrie, cum sa intrebe, cum sa munceasca profesionist, avem cativa doar buni,in rest cu partidul de la putere din pacate. Viva España! "