Bogate și puternice! Trei românce au Spania la picioare


romance puternice în Spania

Marcela Topor, Mihaela Mihalcea și Anka Moldovan

 

Presa spaniolă le-a catalogat pe Marcela Topor, Mihaela Mihalcea și Anka Moldovan drept cele mai influente femei din Spania în ceea ce privește mediul politic, mass media și afaceri.

 

Marcela Topor soția lui Carles Puigdemont, președintele Guvernului catalan, este cunoscută ca ”Doamna Cataloniei”. Cei doi s-au cunoscut în anii 1990, iar de 15 ani formează un cuplu. Nunta a avut loc în 2004 în Moldova, iar potrivit propriilor declarații, Marcela l-a învăţat, în timp, pe Carles limba română. Cei doi au împreună doi copii pe Magali (în vârstă de 10 ani ) și Maria (8 ani) iar cu toții locuiesc în orașul Girona.

 

Marcela Topor și Carles Puigdemont

În centru: Marcela Topor alături de soțul ei, Carles Puigdemont, președintele Cataloniei

 

Jurnaliștii spanioli spun despre Marcela Topor că nu s-a limitat în a fi casnică, ci a devenit o personalitate puternică în politică și mass-media. În România a studiat filologie engleză și franceză, iar în Spania are propria emisiune la un post local Catalan, numită ”Catalan Connections” unde apără cu ardoare ideologia celor care doresc independența regiunii.

 

În 2004 a fondat și un ziar gratuit, împreună cu soțul ei, prin care promovează ideile președintelui regiunii catalane și care a primit subvenții aproape jumătate de milion de euro.

 

Mihaela Mihalcea si Juan Luis Cebrián

Mihaela Mihalcea și Juan Luis Cebrián


Mihaela Mihalcea este partenera de viață a lui Juan Luis Cebrián, unul dintre fondatorii ziarului El Pais și președinte al trustului de presa PRISA, una dintre cele mai influente companii de media din Spania. Cei doi au fost văzuți prima dată împreună la un meci de fotbal al echipei Real Madrid pe data de 23 aprilie 2014. Atunci nimeni nu o cunoștea pe Mihaela iar cunoscuții lui Juan Luis Cebrián s-au întrebat cine este misterioasa prezență feminină de lângă acesta în condițiile în care Cebrián tocmai divorțase de Teresa Aranda alături de care își petrecuse ultimii 25 de ani. Între timp, relația dintre Mihaela și Juan Luis a devenit una oficială.


Presa din Spania scrie că Mihaela nu dorit niciodată să ofere interviuri despre viața privată și nu se implică în activitatea publică a lui Juan Luis Cebrián. Îl însoțește însă la dineuri oficiale, în călătoriile în interes de serviciu și la recepțiile de la Paratul Regal. Publicul o admiră pentru ținutele elegante, dar îndrăznețe.


Mihaela Mihalcea se ocupă de mediul de afaceri. Are două companii, Bibi 22 SL și Fablainmtm SL care au ca principal domeniu de activitate comerțul și consilierea în afaceri.


Anka Moldovan este prima româncă deputat în Parlamentul regional de la Madrid. S-a născut în anul 1976 în orașul Cluj-Napoca. A absolvit Istoria Artelor în cadrul Universității autonome din Madrid în 2004. Este artistă, pictează şi s-a specializat în icoane bizantine. La alegerile locale din 2015 a fost candidat din partea Partidului Popular și astfel a ajuns primul deputat străin în legislativul din spaniol.

 

Anka Moldovan si  Cristina Cifuentes

  Anka Moldovan si  Cristina Cifuentes

 

În trecut, Anka a lucrat în cadrul Centrului de Integrare hispano-român din Alcalá de Henares, unde a predat limba spaniolă și istoria și geografia României. Presa scrie despre ea că indiferent de acțiunile întreprinse, Anka a avut întotdeauna ca principal obiectiv conservarea culturii și tradițiilor române.

 

Picturile sale se regăsesc și în expoziții internaționale, în New York, Paris, Berlin, Porto și Bolzano, Italia.
Adaugata pe : 27 Octombrie 2017.


← Înapoi
*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >Ce ne-au spus altii ...
1 comentariu

De la : COZIA

30 Octombrie 2017

" in tara aceste 3 romance de ce nu au tara la picioare? s au aranjat prin ce? mai bine publicati romancele din tara care n au tara la picioare, insa zi de zi se chinuiesc intr un sistem comunist sa si faca treaba pe bani putini samd ca stiti dar va place sa publicati niste greturi si ape de trandafiri ca da bine e mai usor, nu i asa, fitze, cui ii place sa vada realitatea crunta romaneasca, uite de aia imi plac jurnalistii si media spaniola, dau si fitze dar si realitatea nefardata cum o faceti voi...adica ce sa fac acum ca am zarit acest articol sa fiu mandra ca sunt romanca, pe ce, pe prostii de astea, cu, la picioarele unora... pai daca s au lipit aceste 3 romance de bogati cum sa nu le mearga bine apoi, la noi in tara cum le merg la femeile care se afiseaza cu bogati,comunisti, patroni de miliarde, sunt cumva vazute de presa proaste,nu, orice ar face sunt destepte domne, o doctora salveaza viata unuia dar nu castiga zece mii pe luna ca o odrasla de baron de judet pripasita prin pile la o banca de exemplu, domne, cum v a invatat ponta ca asa faceti voi aici ...mandri ca sunteti romani.... "