Scrisoare deschisă pentru salvarea a 35 de sclavi români


George Bologan

 

Ambasadorul României la Roma este destinatarul unei scrisori deschise redactate de o româncă din Ginosa, localitate din provincia Taranto unde recent au fost eliberați din sclavie 35 de lucrători români. Paula Maria Luca îi cere E.S. George Bologan să dea un semn de solidaritate: «Le chiedo, Vostra Eccellenza, di esprimere la Sua solidarietà ai 35 braccianti rumeni di Ginosa».

 

sclavi romani


Românii munceau până la 17 ore pe zi, erau plătiți cu 100 de euro pe lună și erau și bătuți. Au fost eliberați de Poliţia italiană joi, 5 octombrie, de la o fermă din Ginosa, în apropiere de  Taranto. Proprietarul fermei, un italian de 43 de ani, şi intermediarul român, un interlop 25 de ani, au fost arestaţi. Lucrătorii erau înghesuiţi într-o fostă magazie cu pereţii plini de mucegai, 35 de persoane, bărbaţi şi femei, împărţind 20 de metri pătraţi și o singură baie, fără toaletă. Românii puteau să facă un singur duş cu apă rece, pe zi, iar nevoile fiziologice... pe câmp.

 

Gazeta Românească din Italia a publicat integral scrisoarea adresată Ambasadorului României. Acesta nu a avut, până acum, nicio reacție publică referitoare la acest caz.
Adaugata pe : 09 Octombrie 2017.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >