Dispare procura specială pentru copii la ieșirea din țară


copii in aeroport

Copiii români cu domiciliul în străinătate, care se deplasează însoţiţi în ţara în care locuiesc nu mai au nevoie de acum de acordul părintelui sau al părinţilor privind călătoria, la ieşirea din România, potrivit unui comunicat transmis de Poliţie de Frontieră.


Dovada domiciliului sau a reşedinţei în străinătate se face cu documente oficiale care atestă acest fapt.


Până acum, copiii cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate nu puteau părăsi România în lipsa acordului părintelui (în cazul în care călătorea cu un singur părinte), al părinţilor sau al reprezentantului legal. Declaraţia autentificată care trebuia prezentată la ieşirea din România a minorilor trebuia să cuprindă statul sau statele de destinaţie, data plecării şi data sosirii din călătorie.


În situaţia în care copiii călătoresc în altă ţară decât în cea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, însoţiţi de către un părinte sau o altă persoană majoră, acordul trebuie prezentat în continuare la frontieră.


O altă noutate constă în faptul că acordul este valabil pe maxim 3 ani, nu pe un an, cum era până acum.


De asemenea, s-a eliminat obligativitatea menţionării scopului deplasării şi a rutei din cuprinsul declaraţiei notariale privind acordul părintelui pentru efectuarea călătoriei în străinătate de către copil, însoţit de o altă persoană.
Adaugata pe : 07 Octombrie 2016.


← Înapoi
*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >Ce ne-au spus altii ...
1 comentariu

De la : ADRIAN

24 Noiembrie 2016

" Stie cineva de cand o sa fie valabila aceasta decizie sau cand intra on aplicare ? "