Româncă lovită cu pietre de trei elevi, în Irlanda de NordPoliţia din orașul irlandez Antrim a deschis o anchetă după ce presa a relatat despre o înregistrare video în care trei adolescenţi umilesc o româncă, potrivit  BBC.

 

Femeia este apostrofată de cei trei tineri, iar unul dintre ei aruncă în ea cu o piatră. Filmul cu peste 400.000 de vizualizări a devenit viral pe Facebook. Tinerii îi strigă insulte rasiste şi o numesc „teroristă sinucigașă”. Apoi o batjocoresc și o întreabă dacă preferă să se întindă pe asfalt sau să stea deasupra.

 

Femeia îi întreabă de ce nu respectă fetele, iar ei răspund: „Tu nu ești fată, ești imigrantă și nu ar trebui să fii în această țară”. O întreabă apoi dacă are pașaport, iar ea răspunde afirmativ. Tinerii îi cer să îl arate, dar femeia le spune că nu are poșeta la ea. Unul dintre ei o întreabă dacă vorbește engleza, iar ea răspunde că da. Când o întreabă de unde e, femeia le spune că e din România.

 

„Nu ne plac românii”, vine replica unuia dintre tineri.

 

Femeia se îndepărtează, dar unul dintre elevi continuă să se țină după ea. Este momentul în care filmarea se întrerupe.

 

Poliția nu a dat informații despre momentul și locul exact unde s-a petrecut incidentul, dar dă asigurări că ancheta e în desfășurare.

 

Un consilier local s-a declarat îngrozit de această înregistrare și spune că un astfel de comportament nu este caracteristic pentru locuitorii din Antrim. „Am primit o mulțime de mesaje de la oameni care își exprimă îngrijorarea și îi doresc numai bine victimei. Sper ca lumea să nu judece un oraș întreg pentru faptele regretabile a câtorva tineri.”, a spus consilierul.
Adaugata pe : 03 Octombrie 2016.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >