Mercedesul lui Ceauşescu scos la licitație în Germania


Mercedes Ceausescu

Pe data de 19 martie, un Mercedes-Benz care a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu va fi vândut în cadrul unei licitaţii organizate în oraşul german Stuttgart. Este vorba de un SL Roadster 350 produs în anul 1973.


Potrivit unui comunicat de presă al casei de licitaţii Bonhams, banii obţinuţi în urma vânzării automobilului vor fi donaţi asociaţiei CrossCause din Irlanda şi vor fi folosiţi ulterior pentru ai ajuta pe copii orfani din România care au avut de suferit din cauza regimului comunist.   

 

Mercedes Ceausescu

În documentul de prezentare al maşinii se mai specifică că aceasta încă dispune de un sistem de comunicaţii instalat de către fosta Securitate în torpedou.


La rândul său, Philip Kantor, director în cadrul agenţiei Bonhams a declarat că evenimentul reprezintă o oportunitate de a strânge bani şi ulterior de a-i folosi în scopuri caritabile. “Este o ironie a sorţii cum un obiect care a aparţinut unui dictator este folosit acum în scopuri umanitare şi îi va ajuta pe cei care au avut de suferit de pe urma acestui regim” a mai declarat Philip Kantor.

 

Mercedes Ceausescu


Potrivit organizatorilor licitaţiei, preţul la care s-ar putea vinde maşina este estimat între 30.000 şi 50.000 de euro.
Adaugata pe : 08 Martie 2016.


← Înapoi
*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >Ce ne-au spus altii ...
1 comentariu

De la : CATERINA

22 Noiembrie 2016

" IN PRIMUL RAND AS VREA SA STIU CUM A AJUNS MASINA LUI CEAUSESCU IN GERMANIA FIIND PATRIMONIUL STATULUI ROMAN, DIN PARTEA CUI SE VINDE????? OARE DE CE NU CRED CA BANI VOR FI FOLOSITI PT COPIII DIN ROMANIA HAIDETI SA FIM SERIOSI: VOR FI TRIMISI IN IRLANDA LA ASOCIATIA CROSSCAUSE SI.......OARE CHIAR NE CRED ASA NEGHIOBI????? "