Un sărman din Norvegia, de 10 ori mai bogat decât un român


saracie

 

Ştiaţi cât câştigă un german, un norvegian şi un român care se consideră oficial săraci? Un neamţ e trecut în categoria sărmanilor, dacă are un venit sub 900 de euro pe lună, se arată în Observatorul inegalităţilor, potrivit Știrile TVR.

 

Un norvegian, în schimb, are nevoie de un salariu de cel puţin 1.300 de euro pe lună ca să nu fie catalogat drept sărac.

 

La noi, unde peste 22 la sută din populaţie trăieşte sub pragul sărăciei, doar cei cu un venit mai mic de 180 de euro pe lună sunt pe lista celor nevoiaşi.

 

Pentru aceștia din urmă Guvernul Cioloș a lansat în dezbatere publică legea anti-sărăcie, care cuprinde 47 de măsuri, pentru toate categoriile de vârstă. Astfel, statul le va oferi sărmanilor tot felul de gratuități. De la ecografii și analize pentru mame până la vitamine și suplimente nutritive pentru copii, îngrijitori pentru familiile din mediul rural, consiliere, acces la grădinițe, burse, locuințe sociale etc.

 

Banii ar urma să fie asigurați atât de la bugetul de stat cât și din fonduri europene.
Adaugata pe : 23 Februarie 2016.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >
Citeşte şi...


Un român la conducerea Volkswagen

Un român la conducerea Volkswagen

Johann Jungwirth, noul director al VW Group pentru Departamentul de Transfomare Digitală, s-a născut pe 3 Mai, 1973, la Miercurea Sibiului.