Limba română, obligatorie în Marea Britanie


O anchetă jurnalistică a publicaţiei The Daily Express a scos la iveală o situaţie cel puţin bizară pentru muncitorii britanici care îşi caută un loc de muncă în Regat. Cei care îşi trimit CV-ul pentru un loc de muncă în domenii precum curăţenia sau serviciile de securitate sunt descalificaţi automat dacă nu cunosc limba română, bulgara sau poloneza.

 

locuri de munca UK


Potrivit legislaţiei britanice, angajatorilor le este permis să facă publicitate online pentru a-şi promova locurile de muncă vacante chiar şi în situaţia în care persoanele pe care aceştia vor să le angajeze trebuie să cunoască şi o limbă străină. Dar, remarcă jurnaliştii britanici, a devenit o practică curentă pentru angajatori să recruteze doar acele persoane care vorbesc anumite limbi, printre care limba română, poloneză sau bulgară, în timp ce şomerii britanici sunt discriminaţi. 

 
Este şi cazul unui anunţ postat pe site-ul Jobmatch unde un angajator a oferit mai multe locuri de muncă pentru pictori sau decorator iar condiţia obligatorie este cunoașterea limbii poloneze.

 

De asemenea, o școala primară din Shepherds Bush, în Estul Londrei, caută profesori străini și oferă 140 de Lire pe zi.

 

În acest moment, prin rețeaua europeană EURES sunt disponibile 78.000 de locuri de muncă doar pentru Marea Britanie. Jurnaliștii au mai observat că joburile pentru Est Europeni sunt și mai bine plătite, deoarece beneficiază de un spor de relocare, care poate ajunge pâna la 1000 de euro pentru fiecare tânăr muncitor care dorește să se stabilească în altă țară din UE.

 

 

SURSA: Daily Mail
Adaugata pe : 14 Februarie 2016.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >