Sume fabuloase din cerșit în Franța


Reţeaua de traficanți de carne vie era condusă, potrivit anchetatorilor, de un cuplu  de români instalat într-un hotel din Pantin, în apropiere de Paris: bărbatul recruta echipele, planifica 'operaţiunile', colecta banii, care erau transferaţi ulterior în România. Copiii erau antrenaţi, notaţi şi maltrataţi: primeau o palmă peste faţă când nu aduceau destui bani, se arată în referatul procurorilor.

 

disneyland

 

Copiii erau recrutați din România, antrenați să devină hoți de buzunare și trimiși să vâneze turişti la Disneyland.

 

'Este un sistem, un mod de viaţă chiar, foarte organizat, care nu ezită să recurgă la teroare', a precizat o sursă din poliție. 'Fraţii mai mari îi formează pe puştii de 7-8 ani, care sunt foarte dotaţi. Una dintre minore era vizibil foarte rentabilă, ea putea aduce câte 100.000 de euro lunar,' adaugă aceasta.

 

După șapte luni de anchetă, într-o operațiune internațională care a inclus urmăriri ca în filme, cu câini poliţişti şi un elicopter, rețeaua a fost destructurată.     Operațiunea s-a desfăşurat simultan în regiunea pariziană şi la Craiova, în sudul României, şi s-a soldat cu 18 arestări, dintre care 12 în Franţa.

 

Potrivit Oficiului francez de luptă împotriva delincvenţei itinerante, acest 'grup criminal organizat itinerant pe bază de clan şi familial' a comis circa 'o mie de furturi de buzunare', creînd un prejudiciu estimat la 'un milion de euro' în bani lichizi şi telefoane portabile.

 

Principalele ţinte erau trenul de navetişti care deserveşte Disneyland Paris, situat la 30 km est de Paris, şi esplanada parcului de distracţii, sit turistic care a atras 14,8 milioane de vizitatori în 2015, precum şi staţia Pigalle a metroului parizian, de asemenea foarte frecventată de turişti.

           


SURSA: AGERPRES
Adaugata pe : 11 Februarie 2016.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >