Cea mai bogată văduvă din România s-a refugiat pe o insulă


Veronica Guşă

Veronica Guşă, văduva lui Iosif Constantin Drăgan

 

Fiica generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, Veronica Guşă de Drăgan s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, fondatorul Butan Gas, care avea la acea vreme 78 ani. În 2001, Drăgan a cedat conducerea operaţiunilor grupului soţiei sale, care a devenit preşedinte executiv al ButanGas. După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, având de administrat o avere de peste un miliard de dolari, care s-a redus la mai puţin de un sfert în prezent. La un an de la decesul soţului, tot businessul de familie a fost mutat într-o nouă structură - Veroniki Holding SpA.

 

Veronica Gusa Butan Gas


Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activităţi în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria şi România şi o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70 de mil. de euro), din grup face parte acum şi Romconstruct Top, companie achiziţionată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliştea, Constanţa.


Proiectul implementat acolo în urma unei investiţii de circa 44 de milioane de euro ocupă o suprafaţă de 41 de hectare şi a fost finalizat în 2011. Veronica Guşă de Drăgan locuieşte în prezent în Palma de Mallorca (Spania) alături de cei patru copii şi conduce o maşina hibrid de lux.

 


SURSA: CAPITAL
Adaugata pe : 02 Ianuarie 2016.


← Înapoi
*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >Ce ne-au spus altii ...
1 comentariu

De la : MILITARU

03 Ianuarie 2016

" L am cunoscut pe marele gen,erou ,care ia dat peste bot criminalului tradator ilici iliescu a5unci cind la tv, a spus sa se cheme trupele sovietice sa ajute asa zisa rev,,generalul ia replicat cu demnitate si mindrie de romin ,Ca nu este nevoie,! ,asa cum am spus l am cunoscut la un revelion in apartamentul unui prietn comun la putini timp dupa '90 ,la buzau ,in zona bariera ploiesti, Era imbracat in unif,milit,,inarmat si garda formata din cite un civil pe fiecare etaj ,pina la et.3 ,Era un barbat impozatnt ,se cunostea ca afost un sportiv de seama ,in acea noapte auzin de la dnia,sa multe lucruri interesante legate de eve imetele ,abia incheiate si multe altele,Pe ultimul drum a fost insotit de multi admiratori,asa cum merita un mare erou nat.,inmormintat in satul lui natal,in curtea bisericii din com,spataru jud,bz, Sa l odihnaesaca du nezeu ,iar familie sa fie mindra domnia sa ,Sanatate ficei ,si copiilor acesteia !Cu bine ! "Citeşte şi...


Seară de cultură în Graz

Seară de cultură în Graz

În 19 Noiembrie 2015: teatru romanesc, muzică clasică, discurs motivațional și invitați speciali! Vezi programul.