Un român este cel mai respectat şi influent om de pe planetă


Edward Luttwak

 

Al Qaida tremură când îi aude numele iar militanţii ISIS îl vor mort! Era un apropiat al lui Jimmy Carter şi un om pe care Regan l-a respectat.

 

Bush le-a cerut generalilor americani să-l consulte înainte de declanşarea primul război din Irak. A planificat alături de aceştia strategia US Air Force de a bombarda forţe irakiene în Kuveit! Anual zeci de lideri mondiali îl caută pentru a-i cere sfatul. Dalai Lama îl vizitează frecvent.  Motto-ul său: Să fii plătit de fiecare dată pentru munca prestată. Porecla sa, Machiavelli!

 

Edward Luttwak

 

Faceţi cunoştinţă cu Edward Luttwak, un român care s-a născut în anul 1942 în Arad într-o familie de evrei. A fost crescut în Italia și Anglia. A urmat cursurile școalii primare din oraşul  Palermo, după care a emigrat în Anglia. Aici a absolvit Carmel College și Quintin Grammar iar în 1964 a obţinut o diplomă de analist economic a facultaţăţii London School of Economics.

 

După ce a lucrat la Londra, Paris dar și Ierusalim, s-a mutat în Statele Unite în 1972 pentru a-şi continua studiile  post-universitare la Universitatea Johns Hopkins, unde a obţinut un doctorat în 1975. Începând cu anul 1975 devine profesor asociat la Universitatea Georgetown şi la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale din Washington.

 

Edward Luttwak

 

A fost consultant rând pe rând al Secretarului de Stat al Apărării, al Consiliului Naţional de Securitate, US Navy, US Air Force sau al NATO. Este omul care a dezvoltat doctrina de luptă a US Army, este persoana care a pus bazele conceptului Rapid Deployment-Force utilizat de armata americană şi trupele speciale.

 

Luttwak este cunoscut pentru ideile sale politice inovatoare, sugerând, de exemplu, că încercările marilor puteri "pentru a pune capăt războaielor regionale duce de fapt la apariţia unor conflicte de lungă durată: exemplu Siria, Irak sau Afghanistan. Cartea sa, Coup d'État: A Practical Handbook, este folosită pe post de manual obligatoriu în nenumărate colegii și universități cu profil militar din lumea întreagă. A fost tradusă inclusiv în chineză, ebraică, japoneză sau turcă.

 

Anual zeci de lideri influenţi sau oameni obişnuiţi vin pentru a-i cere cele mai ciudate sfaturi: preşedintele Mexicului l-a rugat să ofere o soluţie autorităţilor locale din capitala ţării pentru a scăpa de bandele de huligani şi cerşetori care îi sperie pe turişti. Primul ministrul al Kazahstanului a vrut să găsească o modalitate de a elimina etnicii ruși dintr-un oraș la granița de nord a ţării. Un guvern din Asia i-a solicitat sprijinul pentru a-i instrui pe membrii servicilor de informații. O companie de produse chimice din Italia l-a solicitat pentru a ajuta la soluţionarea unui proces legat de azbest cu o comunitate locală. Un grup de cetățeni din Tonga i-au cerut sfatul pentru a scăpa braconierii japonezi de delfini. Review of Books Londra i-a solicitat o carte despre genocidul armean, în timp ce o femeie din Washington DC vrea să-I consulte într-un proces referitor la custodia copiilor ei. Şi toate acestea, potrivit lui Luttwak sunt cererile pe care le-a primit doar în ultima vreme.

 

Românul a fost subiectul unui amplu reportaj publicat de The Guardian. Jurnaliștii l-au vizitat în casa lui din Maryland pentru a afla cine este românul de 72 de ani, emigrat în America, atât de solicitat de serviciile și liderii din întreaga lume.
Adaugata pe : 09 Decembrie 2015.


← Înapoi
*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >Ce ne-au spus altii ...
5 comentarii

De la : DANUT

13 Decembrie 2015

" Si tante aia l-a intrebat si cum sa faca bunga jumpee cu barbatu-sau, sau doar cum sa ii ia banii ? "

De la : MARTHA

12 Decembrie 2015

" Adrian, esti un tampit!!! "

De la : PETRU CLEJ

12 Decembrie 2015

" Ridicolul titlului acestui articol e deposit doar de abjec?ia celui de-al doilea comentariu postat. "

De la : MUTU GHE.

11 Decembrie 2015

" Am ramas uimit de ce este in stare acest roman .De ce nu am auzit de el mai de demult poate ca putea oferi o solutie (teotretica) de esire din criza,sau chiar si astazi de ce nu apeleaza ,la el seful statului pentru anumite idei favorabile romanilor? "

De la : ADRIAN

10 Decembrie 2015

" Pai daca e roman si atat de de?tept , de ce nu a ajutat Romania ? E un manipulator inascut , nici nu stii ale cui interese serve?te . Sa ma .... In basca lui de strateg. E jidan 100% !!! "Citeşte şi...


Români sclavi în Irlanda

Români sclavi în Irlanda

6 adolescenți au salvați de autoritățile irlandeze după ce au sunat la ambasada României din Dublin. Românii lucrau 16 ore pe zi fără să fie plătiți.