Cel mai tânăr masterand din Europa este român


Petru Rogojanu

Petru Rogojanu și-a descoperit pasiunea pentru Web Design în anul 2012, iar mama lui nu a putut să nu dea curs pasiunii micului sibian. Așadar, a hotărât să îl înscrie la un curs de specialitate în cadrul Swiss Webacademy, din Sibiu. Directoarea a refuzat, inițial, din cauza vârstei fragede a lui Petru, însă, în cele din urmă, a fost cucerită de determinarea tânărului și  l-a acceptat în grupa de adulți pentru specializarea Web Designer.

 

Debutul a fost un succes: a absolvit cursul printre primii și a devenit astfel cel mai  tânăr atestat de Haute Ecole d’Ingénieurs din toate timpurile. Mai mult decât atât, site-ul pe care Petru l-a realizat atunci este site-ul oficial al Palatului Copiilor din Sibiu. Petru a continuat să evolueze în acest domeniu și, în 2013, s-a înscris la cursul de Web Programmer, unde a învățat să realizeze aplicații cu baze de date web și să programeze în Php. Astfel, la doar 11 ani, a absolvit primul din clasă a doua parte a cursului.

 

Tânărul român a fost apreciat de profesorii elvețieni care au precizat că Petru a realizat cel mai bun proiect de Web Programmer, pentru că site-ul construit de el pentru Colegiul Național Brukenthal a produs o schimbare radicală în prezentarea online a instituției și a bazei de date profesorale.

 

Max Klaus, fondator și director adjunct al Serviciul Federal Elvețian de cooperare public-privat în domeniul criminalității informatice, a fost uimit de abilitățile copilului “Nici nu am avut idee că un băiat de 11 ani poate crea un astfel de site web.”

 

În 2014, Petru a fost printre cele 5 persoane, dintre cei 150 de Web Designeri specializați, care au fost acceptate în Modulul Web Expert.

 

Anul acesta, la doar 13 ani, Petru Rogojanu va absolvi Masterul Universității Elveţiene de Ştiinţe Aplicate, recunoscut la nivel mondial.

 

 

SURSA: ROMÂNI BUNI

 
Adaugata pe : 11 Noiembrie 2015.


← Înapoi
*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >Ce ne-au spus altii ...
2 comentarii

De la : DOBRE OCTAVIA

17 Noiembrie 2015

" Felicitari baiatului dar si parintilor,sunt mandra de el ca este roman,ca si mine,as dori ca si baiatul meu,sa aibe acest noroc,si lui ii place sa invete mult despre calculatoare,sa faca cursuri, dar nu am banii necesari acum,poate cu timpul,el are acum 19 ani, si el este impresionat de acest smart baiat roman,multa sanatate sa ai Petrisor "

De la : STREINUL

13 Noiembrie 2015

" Si de ce nu e si in lb romana site-ul??? "