Ciocolată de casă, în doar câteva minute


ciocolata de casa

 

Pentru a prepara o ciocolată de casă care se topeşte în gură trebuie să ţineţi cont de câteva lucruri estenţiale care fac diferenţa între un desert banal şi unul incredibil de bun, scrie Adevărul.ro.

 

Secretul pentru a prepara o delicioasă ciocolată de casă constă în calitatea produselor folosite. Cel mai important ingredient este laptele praf care trebuie să fie strict pentru uz alimentar (nu pentru hrana bebeluşilor) şi să fie de bună calitate. De asemenea, e nevoie de cacao fină.

 

Ingrediente:


- 500 grame lapte praf
- 500 grame zahăr
- 50 grame cacao
- 100 grame unt sau margarină
- 100 ml apă
- stafide, nuci prăjite, alune, arome după gust

Preparare:


Apa şi zahărul se pun pe foc şi se lasă la fiert până se topeşte zahărul, apoi se adaugă untul. Se închide focul şi se adaugă în ploaie laptele praf şi cacao care au fost cernute în prealabil şi amestecate. Când se omogenizează compoziţia se adaugă aromele (esenţa de rom, vanilie, migdale - după gust) şi nuci, stafide ori alune.

 

Compoziţia se toarnă cât este caldă într-o tavă întinsă pe care aşternem celofan sau folie alimentară. Se întinde compoziţia uniform şi cât este încă caldă se trasează dungi pe ciocolată în forma dorită (pătrăţele, romburi triunghiuri). Ciocolata nu va putea fi tăiată când e rece dacă nu sunt trasete dungile cât timp compoziţia e caldă.

 

Ciocolata poate fi servită după ce a fost lăsată cel puţin patru-cinci ore la rece.
Adaugata pe : 08 Noiembrie 2015.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >
Citeşte şi...


Tiramisu

Tiramisu

În ceea ce privește originile deliciosului desert italian “tiramisu”, există o grămadă de povești, care de care mai fanteziste. După cum se ...

Citeşte şi...


Tagliatele al tartufo

Tagliatele al tartufo

Rețeta de spaghetti sau tagliatele cu tartufo este una din cele mai simple, problema cea mai mare fiind aceea a achiziționarii unei ciuperci, prețul fiind foarte mare (2-4000 euro/kg).