Ciocolată de casă, în doar câteva minute


ciocolata de casa

 

Pentru a prepara o ciocolată de casă care se topeşte în gură trebuie să ţineţi cont de câteva lucruri estenţiale care fac diferenţa între un desert banal şi unul incredibil de bun, scrie Adevărul.ro.

 

Secretul pentru a prepara o delicioasă ciocolată de casă constă în calitatea produselor folosite. Cel mai important ingredient este laptele praf care trebuie să fie strict pentru uz alimentar (nu pentru hrana bebeluşilor) şi să fie de bună calitate. De asemenea, e nevoie de cacao fină.

 

Ingrediente:


- 500 grame lapte praf
- 500 grame zahăr
- 50 grame cacao
- 100 grame unt sau margarină
- 100 ml apă
- stafide, nuci prăjite, alune, arome după gust

Preparare:


Apa şi zahărul se pun pe foc şi se lasă la fiert până se topeşte zahărul, apoi se adaugă untul. Se închide focul şi se adaugă în ploaie laptele praf şi cacao care au fost cernute în prealabil şi amestecate. Când se omogenizează compoziţia se adaugă aromele (esenţa de rom, vanilie, migdale - după gust) şi nuci, stafide ori alune.

 

Compoziţia se toarnă cât este caldă într-o tavă întinsă pe care aşternem celofan sau folie alimentară. Se întinde compoziţia uniform şi cât este încă caldă se trasează dungi pe ciocolată în forma dorită (pătrăţele, romburi triunghiuri). Ciocolata nu va putea fi tăiată când e rece dacă nu sunt trasete dungile cât timp compoziţia e caldă.

 

Ciocolata poate fi servită după ce a fost lăsată cel puţin patru-cinci ore la rece.
Adaugata pe : 08 Noiembrie 2015.


← Înapoinici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >
Citeşte şi...


Orez cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare este una dintre cele mai importante rețete ale bucătăriei italiene, foarte bună atât în perioada rece cât și în cea cal ...

Citeşte şi...


Tocană de miel

Tocană de miel

Aceasta tocăniţă de miel merge bine în zi de sărbătoare dar la fel de bine îi sta pe masă şi în celelalte zile. Ideală pentru cei care sărbătoresc Paștele.

Citeşte şi...


Fasole cu ciolan

Fasole cu ciolan

O rețetă care în ultimii ani a fost ridicată la rang de mâncare națională. E o rețetă simplă, pe care o face tot românul, care poate fi comb ...

Citeşte şi...


Soufle de conopida

Soufle de conopida

Soufleul de conopidă este un preparat sănătos si cu o consistență pufoasă. Conopida este o excelentă sursă de Vitamina C, folaţi şi fibre. C ...