ANAF vânează românii din străinătate


taxeViitorul Cod Fiscal pare – cel puţin la o primă evaluare – mai exigent decât actuala legislaţie fiscală în ceea ce priveşte stabilirea rezidenţei fiscale a persoanele fizice din România, care se deplasează în străinătate pentru o perioadă mai mare de șase luni. Astfel, se reglementează situaţiile de impozitare pentru un cetăţean român care, deşi are domiciliul în ţară, acesta locuieşte de facto şi realizează venituri în alte state. Este concluzia unei analize realizată pentru Hotnews de consultanţi fiscal Adrian Benta şi Dragoş Patroi.


Cazul persoanei izică rezidentă română, cu domiciliul în România, care dovedeşte schimbarea rezidenţei într-un stat cu care România are încheiată convenţie de evitare a dublei impuneri.


Aceasta este obligată în continuare la plata impozitului pe veniturile obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României, până la data schimbării rezidenţei sale fiscale. Persoana are obligaţia completării şi depunerii la autoritatea competentă din România a formularului prevăzut la art. 230 alin. (7), cu 30 de zile înaintea plecării din România pentru o perioadă sau mai multe perioade de şedere în străinătate care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, şi va face dovada schimbării rezidenţei fiscale într-un alt stat.


Persoana fizică rezidentă română, cu domiciliul în România, care dovedeşte schimbarea rezidenţei într-un stat cu care România nu are încheiată convenţie de evitare a dublei impuneri.

 

Aceasta este obligată în continuare la plata impozitului pe veniturile obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României, pentru anul calendaristic în care are loc schimbarea rezidenţei, precum şi în următorii trei ani calendaristici. Persoana are obligaţia completării şi depunerii la autoritatea competentă din România a formularului prevăzut la art. 230 alin. (7), cu 30 de zile înaintea plecării din România pentru o perioadă sau mai multe perioade de şedere în străinătate care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive.

 

SURSA: GDS.RO

 
Adaugata pe : 01 Octombrie 2015.


← Înapoi
*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii


Enter Code >Ce ne-au spus altii ...
1 comentariu

De la : BOGDANA SINCU

13 August 2016

" Draga anaf in primul rand daca noi toti romani plecati din tara avem adresa in romania este pt ca ne trebuie la buletin.nu pt ca noi stam in romania.dar daca aveti atatea prostii in cap si nu stiti de unde sa mai furati bani e problema voastra.voi ne obligati pe toti din diaspora sa renuntam la cetatenia romana. "Citeşte şi...


Putin interzice # România

Putin interzice # România

Rușii au interzis #România după ce au tradus din română în engleză cuvântul PUȚIN, aluzie la numele preşedintelui Vladimir Putin, care înseamnă mic, neînsemnat, redus.